Å bo i Bardal

Bardal er en utmerket bygd å bo i også for dem som har sitt daglige virke utenfor bygda. Det er ca. tre mil til kommunesenteret Leland. Vi er mange som benytter oss av denne muligheten til bo- og jobbtilbud og vi som pendler ut, har arbeid innen privat næringsvirksomhet eller i den kommunale sektor.  

Avstanden til Sandnessjøen er ca. 5 mil og byen byr på mange jobbtilbud.  Byen og distriktet står ovenfor en gigantisk satsning innenfor oljeindustrien og ett femtitalls bedrifter har meldt sin interesse. Dette er lovende nytt  for oss dagpendlere. Vi er en del som bor i Bardal og har jobb i "hovedstaden" i Alstahaug.

I selve Bardal finnes det muligheter å skaffe seg jobb innenfor landbruket som avløsere. Ca. 9 km fra Bardal finnes et stort steinknuseanlegg og her kan også mulighetene by seg.

Mosjøen ligger ca. sju mil fra Bardal, en knapp time i bil. Dette er også innen rimelighetens grense for dagpendlere dersom du ønsker å arbeide her.

En annen mulighet som mange av pendlerne benytter seg av, er jobb- og utdanningstilbudene som finnes på Nesna. Et kvarter i bil fra Bardal og en 20 min. fergetur. På Nesna ligger Høgskolen i Nesna, nå Nord Universitet, med mange spennende muligheter for deg som har eller vil ta høyere utdanning. Mange av oss studerer der eller arbeider som lærere ved høgskolen, men vi foretrekker å bo i Bardal. Det finnes også mange andre jobbtilbud på Nesna og kombinert med bomuligheter i landlige omgivelser i Bardal, er dette en del av det "gode liv".