Om Bardal og omegn

Bardal er ei bygd i Leirfjord kommune på Helgeland i Nordland fylke.Her bor det for tida 113 store og små hyggelige mennesker. Bygda ligger idyllisk til, nordvendt mot Ranfjorden. 

Bardal er primært ei jordbruksbygd, og har bl.a. en av de største griseprodusentene i Nord-Norge. Ellers jobber folk både i kommunesenteret Leland, i nabokommunene Sandnessjøen, Nesna og Mosjøen.

Vi kan skryte av først og fremst et utrolig rikt sosialt liv gjennom enestående organisasjonsvirksomhet med mange ildsjeler som står på for bygda, for hverandre. Fiskekort selges i bygda, bl.a. på Wangbrygga.

I fjellene rundt Bardal kan du gå i timevis i en allsidig natur hvor du kan finne ro i sinnet. Er du interessert i grotter, finnes det et rikt antall uutforskede grotter i området. Den mest kjente av disse er "Makjenhøla".

Leirfjord kommune er 435 kvadratkilometer, har omtrent 2300 innbyggere og strekker seg fra det majestetiske Tovenmassivet til den blideste kyststripe ut mot en rekke fjordarmer som krongler seg inn i, og rundt kommunen. Leirfjord er en typisk jordbrukskommune, men har ellers et mangfoldig næringsliv. Mange pendler ut av kommunen for å tjene de nødvendige pengene. Bardal har de største gårdene i kommunen og har bl.a. en av de største griseprodusentene i Nord-Norge.

De seneste åra har bygda opplevd positiv tendens i bosetninga da flere unge familier har slått seg ned i bygda og har fått barn. Leirfjord kommune har full barnehagedekning. På kommunesenteret Leland ligger barne- og ungdomsskole.